מי שפיר/סיסי שליה בשלישיה

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

10/10/2015 | 18:33 | מאת: לילי

שלום! בהריון עם שלישיה. לצערי נאלצת לעשות בדיקת סיסי שליה או מי שפיר (אני והבן זוג נשאים לטאי זקס). האם ניתן לעשות בדיקה כזו בשלישיה? מה הסיכון של סיסי שליה לעומת מי שפיר בשלישיה ומה ניתן לעשות במקרה ואחד העוברים חולה ורוצים להשאיר את השאר?

שלום לילי. לצערי, בדיקת סיסי שליה בשלישיה הינה בדיקה מסובכת במקצת בעיקר בגלל שקשה לודא שהדגימה מתקבלת משלושת העוברים.אני לא יודע אם יש מקום בארץ שיסכים לבצע את הבדיקה לשלישיה. האופציה השניה הינה כמובן לחכות לדיקור מי שפיר, למרות שבדר"כ ממליצים לבצע בשלישיה הפחתה לתאומים, בשבוע מוקדם יותר משבוע שבוע ניתן לבצע דיקור מי שפיר (בשבוע 12 בדר"כ). בהצלחה דר' יוסי הר-טוב

11/10/2015 | 08:19 | מאת: לילי

האם ניתן לבצע קודם דילול ולאחר מכן מי שפיר? 2 פעולות פולשניות בהריון זה לא יותר מדי?

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה