גילוי בזמן הריון

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

11/08/2015 | 15:42 | מאת: פתחי

האם היה ניתן לאבחן osteodysplastic premordial dwarfism type 2 בזמן ההיריון בשבוע ה-19 התגלה שאחד משני העוברים מפסיק לגדול. בשבוע ה 34 בועה בדיקת מי שפיר ובעקבותיה התפתחו צירים ושני העוברים יולדו בניתוח קיסרי. העובר "החולה" הוא גמד סימיטרי! כיום גובה 80 משקל 10 בן 14. האבחנה נקבעה בגיל 3 וחצי.. האם היה אפשר לגלות את המחלה בזמן ההיריון?

שלום בדר"כ אלו אבחנות שמבוצעות לאחר הלידה. את גם כותבת שהאבחנה בוצעה רק בגיל 3 ולא מיד לאחר הלידה - אז סביר להניח שקשה היה לאבחן לפני הלידה. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה