תוצאות חלבון עוברי

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

30/05/2015 | 09:25 | מאת: קרין

שלום רב, בת 41.5 , הריון ספונטני אחרי הרבה הפלות . שני ילדים בריאים בבית . אני בשבוע 19. בדיקת דם של מטרניטי - פרונטו מעבדות -תקינה שקיפות עורפית תקינה - 1.08. קיבלתי תוצאות חלבון עוברי - (AFP - 1.16mom (44.7ng/ml (Hcg- 1.23mom(27.6 u/ml (uE3- 0.84 mom (1,1 ng/ml לפי מה שאני רואה ומבינה כל המדדים מצויים בתחום הנורמה ויחד עם זאת נרשם כי קיים סיכון מוגבר לתסמונת דאון - לפי גיל בלבד- 1:80 לפי גיל בשילוב תוצאות בדיקה - 1:230 סקירת מערכות מוקדמת אצל מומחה ידוע - תקינה. מה עלי לעשות ? כרגע אני שוכבת בשל דימום ושיליית פתח ונמסר לי שבדיקת מי שפיר תעמיד את ההריון בסיכון. אני מבקשת לדעת האם תוצאות בדיקת חלבון עוברי ויתר המדדיפ המצויינים מעלה תקינים? מה כדאי לבדוק בסקירה המאוחרת ? אודה לכל תובנה אני ממש בלחץ . תודה

שלום בדיקת NIPT (בדיקת הדם שביצעת ) רגישה יותר מאשר בדיקת חלבון עוברי.גם בדיקת החלבון העוברי ורידה את הסיכון פי כמעט 3 מאשר הסיכון לפי הגיל בלבד. אם לבצע את הבדיקה או לא - זה כבר שיקול אישי של הסיכונים והיתרונות בכל אחת מהבדיקות. בהצלחה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה