מועד אופטימלי לבדיקת מי שפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

29/04/2015 | 21:22 | מאת: יעל

שלום, להבנתי ניתן לבצע את הבדיקה בשבועות 16-20. אשמח לדעת מתוך שבועות אלו, מהו המועד האופטימלי ביותר לביצוע הבדיקה, מבחינת איזון בין היתרונות (מספיק מי שפיר) לבין החסרונות (סכנה מהפלה). כמו כן, אשמח אם תוכל לכתוב האם המועד הספציפי שאליו אתה מתייחס הוא בשבוע מלא (למשל, אם אתה כותב שבוע 18 אשמח אם תוכל לכתוב האם מדובר בשבוע 18 מלא או 17+ כמה ימים). תודה רבה מראש!

שלום יעל, השבועות הנים שבועות מלאים. יש היום מקומות שבהם לא מבצעים דיקור לפני 17 שבועות במקרים בהם רוצים לבצע גם צ'יפ גנטי ולכן - הזמן האופטימלי 17-18 שבועות. אין הבדל בין השבועות מבחינת סיבוכים או סינון להפלה. בהצלחה דר' יוסי הר-טוב

01/05/2015 | 16:25 | מאת: יעל

שלום ד"ר הר טוב, תודה על תשובתך. מספר שאלות נוספות: 1. האם הכוונה ל-17+0 עד 18+0 או 17+0 עד 18+6? 2. אם מבצעים את הדיקור אצל רופא פרטי, כיצד ניתן לבצע את הצ'יפ הגנטי? 3. כרגע אינני זכאית של משרד הבריאות לביצוע מי שפיר על חשבון המדינה. לכן כרגע איני יכולה לקבוע תור בבית חולים כזכאית. אולם מה קורה אם בהמשך עם קבלת תוצאות בדיקות החלבון העוברי אמצא זכאית למי שפיר על חשבון המדינה? האם זה לא יהיה מאוחר מדי לקבוע תור? מה עושים במצב כזה? (כי אני יודעת שאת החלבון העוברי עושים רק בסביבות שבוע 17) תודה רבה מראש, יעל.

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה