בדיקת דם במקום מי שפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

20/02/2015 | 07:26 | מאת: מיטל

שלום ד"ר אני בת 31 בהריון ראשון. בדיקת שקיפות עורפית וחלבון עוברי יצאו בסיכון נמוך אך בכל זאת אני מתעניינת בבדיקת דם verify לזיהוי תסמונות. האם ישנן בדיקות דם אחרות מומלצות יותר עם אחוז זיהוי גבוה יותר? והאם יש מקום מומלץ שכדאי לבצע בו את הבדיקה? תודה רבה

שלום חשוב לדעת שבדיקת הדם אינה במקום דיקור מי שפיר אלא מיועדת לבדוק סיכון לתסמונת דאון ברגישות מאוד גבוהה, לשינוי בכמות כרומוזום 13 18 X ו Y ברגישות נמוכה יותר ועכשין יש בחלק מהבדיקות גם בדיקה למספר תסמונות נוספות. תקראי באינטרנט מה כוללת כל בדיקה ותחליטי אם היא מתאימה לדרישותייך. בדיקת מי שפיר בודקת שינוי במספר כל הכרומוזומים, שינוי במבנה הגס שלהם שכולל היפוך, חסר או עודף חלק מהכרומוזום, ואם מבצעים גם צ'יפ גנטי - עוד תסמונות שונות הקשורות בשינוי רצפים של חומר גני. בברכה דר' יוסי הר-טוב

03/03/2015 | 13:20 | מאת: אני

שרק בדיקת מטרניטי מבין בדיקות הדם נותנת תשובה מובהקת לגבי תסמונת דאון כן/לא..ובבדיקות אחרות מציינים "אולי" (ועדיין צריך לשלם על כך) האם צריך לחזור על בדיקה שהתוצאה שלה "אולי"? תודה רבה

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה