CMV

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

12/02/2015 | 21:00 | מאת: אור

שלום רב, ב3.8.14 כל ערכי הCMV שלי היום שליליים.(יש לי תינוק בן שנה וחודש). ב1.1.15 עשיתי החזרת עוברים טריים ואני עכשיו בשבוע ה8 עם עובר אחד. בספירת דם שביצעתי ב8.2.15 הופיע : CMV lgG :חיובי- גבולי CMV lgM: positive CMV lgM ADD VIDAS :CMV lgM POS CMV AVIDITY : לא ניתן לחישוב CMV lgG ADD VIDAS : CMV lgG BORD מה המשמעות ועד כמה בדיקת מי השפיר יכולה לחזות אם העובד נדבק? האם יש תנאים לביצוע מי השפיר במצב זה? הזמנתי לשבוע ה17 עם בדיקת צ'יפ גנטי אח"כ. תודה אור

שלום לפי הנתונים הנ"ל - חלית ב CMV בתקופה האחרונה. יש סיכון להדברה של העובר בכ 40%. מלוך אלו שנדברו - יש סיכון לפגיעה של כ 15%. כדאי לבצע בדיקה מכוונת להדבקה ב CMV בשבוע 17 בערך (למרות שבשלב זה קצת מוקדם בדר"כ לראות פגיעה). לאחר מכן לדחות את דיקור מי השפיר לאחר שבוע 21, ולבדיק CMV במי השפיר. אם במי השפיר CMV שלילי - העובר כנראה לא נדבק וסיכון לפגיעה נמוך ביותר. אם בדיקת CMV במי השפיר חיובית - צריך לבצע מעקב באולטראסאונד מכוון ל CMV על כ 3 שבועות. בשבוע 32 לצע MRI. אם כל הבדיקות הנ"ל שליליות - הסיכון לפגיעה בעיבר נמוך. בברכה דר' יוסי הר-טוב

13/02/2015 | 13:15 | מאת: אור

תודה דוקטור. לא מוזכר בתשובתך שייתכן שאין פגיעה כלל אלא סיכוי נמוך וכו'.אני בת 39.3 .לא יותר פשוט זה לבצע גרידה עכשיו כשאני בשבוע 8 ולנסות שוב IVF (יש לי 8 מוקפאים)?מתוך 3 החזרות , שני ההחזרות עם העוברים הטריים נקלטו להיריונות. הסיבה לIVF זו חצוצרה אחת חסומה ולכן לאחר 3 הזרעות התחלתי IVF. לעשות הפלה אחרי שבוע 21 הבנתי שזה ניתוח. השאלה שלי היא: גרידה כעת- לאחר כמה זמן ניתן לנסות להיכנס להיריון? הפלה לאחר מי שפיר-לאחר כמה זמן ניתן לנסות להיכנס להיריון? וכמה כל אחד מהם פוגע ברחם ובסיכוי ההתעברות?

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה