דיקור מי שפיר עקב חשד לאכונדרופלזיה

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

05/11/2014 | 11:01 | מאת: יהיה טוב

שלום רב, אני בת 31 לאחרונה ביצעתי הפסקת היריון בשבוע 28 לאחר שנמצא בבדיקת סקירת מערכות מורחבת כי ישנו חשד לאכונדרופלזיה בעובר. עד כה כל הבדיקות האחרות היו תקינות. יש לציין כי ביצענו מי שפיר ביום הפסקת ההיריון וכן צילומי רנטגן לעובר לאחר הלידה מה שאישר כי אכן היה חולה בנ"ל. שאלתי היא כזאת האם כדאי בהיריון הבא לבצע מי שפיר בהקדם על מנת לשלול את הנ"ל מראש או שהסיכוי ללדת שוב עובר חולה הוא מאוד קטן ואין צורך לסכן את ההיריון עם בדיקה שכזאת? יש לציין שאני לא הייתי רוצה להגיע שוב לחודש שבוע ואז לגלות שהעובר שלי חולה מאוד ומצד שני מפחדת לפגוע בעובר בריא ולהפילו לאחר ביצוע בדיקת מי שפיר. תודה

שלום את יכולה לבצע בהריון הבא בדיקת סיסי שיליה בשבוע 11-13, תקבלי תשובה מהירה לאכונדרופלזיה ובעיות כרומוזומליות ולחסוך התמודדות בשבועות מאוחרים. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה