גיל הריון מועדף למי שפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

28/10/2014 | 14:52 | מאת: מיכל

שלום רב, בת 39. תוצאות סקר שליש ראשון בעייתיות - 1:25. מתלבטת למתי לקבוע בדיקת מי שפיר. מחד אני רוצה לדעת מה שיותר מוקדם במידה והתשובה חיובית ל-DS. מאידך אני חוששת שהסכנות במי שפיר בגיל הריון מוקדם גדולות יותר עקב מיעוט מי שפיר. אשמח לתשובות על השאלות הבאות: 1. האם בבדיקת מי שפיר בשבוע 16 סכנה גדולה יותר להפלות / לפגיעה בעובר? 2. האם ניתן לאסוף מספיק תאים לשם גידולם בשבוע 16? 3. מהו גיל ההריון בו הפסקת הריון כרוכה בלידה מוקדמת? 4. האם הפסקת הריון בצורת לידה מוקדמת מסכנת את תקינות הרחם (לעניין הריון נוסף) יותר או פחות ביחס לשיטות מוקדמות יותר להפסקת הריון? תודה רבה על תשובותיכם!

שלום. משבוע 16 ניתן לבצע דיקור מי שפיר. אין בעיה בדר"כ עם כמות התאים ואת יכולה לבצע בתשלום בדיקה מהירה לתסמונת דאון, ותקבלי תשובה תוך יומיים שלושה. אין סיכון גבוה בהפסקת הריון , אבל תהיי אופטמית… תקווי לתשובה תקינה. בהצלחה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה