ערך לויקוציטים גבוה אחרי מי שפיר - דחוף בבקשה

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

19/09/2014 | 21:32 | מאת: דנית

דר' הר טוב שלום, בת 41.5 שבוע 19 ויום, הריון ראשון. עשיתי מי שפיר ביום ו' לפני שבוע יום למחרת הרגשתי בחילות וכאבי גב והלכתי למוקד להיבדק. אתמול חשתי כאבים עזים במותן ימין שנמשכו כמה שעות לסירוגין ובחילות והלכתי למוקד. היום במוקד הפנו אותי למיון בגלל כמות לויקוציטים גבוהה במיוחד. בתאריך 01/07 – לויקוציטים 11.1 – נויטרופילים 73.3% בתאריך 07/08 – ליוקוציטים 13.4 - נויטרופילים - 76% בתאריך 04/09 – ליוקוציטים 14.4 – נויטרופילים 76.2% בתאריך 13/09 (יום אחרי מי שפיר) – לויקוציטים 17.8 – נויטרופולים 82% בתאריך 19/09 (שבוע אחרי מי שפיר) – ליקוציטים 17.6 – נויטרופילים 84% מעבר לזה אין עוד סימנים מדאיגים תרבית לא יכלו לעשות לי, והפנו אותי חזרה למרפאה לבצע CRP יצא 7 – הבנתי שתקין האם להבנתך הסימנים הנ"ל יכולים להעיד חלילה על זיהום שיכול לגרום לסיום הריון? המודאגת)

שלום רב ליקוצטים גבוהים יכולים העיד על זהום ויכולים להיות גבוהים בגלל ההריון, גם אם הם מעט חריגים להריון. האבחנה של זהום אינה נעשית רק לפי בדיקת דם ולכן אני ממליץ שתפני למקום בו ביצעת את הדיקור (או לרופא שביצע - אם זו בדיקה פרטית) או למיון על מנת לעקוב ולטפל לפי הצורך. לא ניתן לדעת לפי בדיקו דם בלבד. מאחר[ל הצלחה בהמשך ההריון דר' יוסי הר-טוב

19/09/2014 | 23:34 | מאת: דנית

דר' הר טוב, תודה על תשובתך. הייתי במיון הערב, ובדקו לי הכל (למעט תרבית שתן שאמרו שאצטרך לעשות במרפאה). הכל סה"כ נראה תקין, למעט הערך הגבוה מאוד של לויקוציטים (17.6K ואחוז גבוה של נויטרופילים (84%) על סמך ניסיונך הרב, האם אתה חושב שע"ס ממצאים אלה כשהם כרגע לבד, ייתכן שנגרם זיהום? או לחילופין האם ערך כזה שהוא קרוב ל18000 אצל אשה בהריון צריך להדאיג (קראתי שבהריון אמור להיות עד 15000) תודה

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה