בדיקת מי שפיר-דחוף מאוד

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

19/01/2014 | 19:36 | מאת: ריקי

שלום. אני בת 36 ועם חשש להידבקות ב-cmv מלפני ההריון אך לא ידוע מתי(תוצאה גבולית, אבדיטי גבוה ויש נוגדנים). אני כרגע בשבוע 18+5. מלבד האפשרות לבצע דיקור מי שפיר בגלל הגיל (למרות שיתר הבדיקות יצאו תקינות לחלוטין עם סיכון קטן )אני שוקלת לבצע דיקור על מנת לשלול הידבקות בוירוס.(כך אמר רופא המטפל בזיהומים. נאמר לי כי ניתן לבצע את הבדיקה החל משבוע 22. הבנתי וקראתי שבשבוע זה ולאחר ביצוע הבדיקה הסיכוי להפלה ולסיבוכים בעקבות הבדיקה גדולים יותר מאשר ביצועה בשבועות מוקדמים יותר. האם נכון? מה המשמעות? האם בשל עובדה זו צריך לשלול את ביצוע הבדיקה? גם ככה חששתי מהבדיקה וכעת יותר. האם אחוז המבצעות את הבדיקה בשל חשש cmv גדול?והאם אכן אחוז ההפלות בשבוע זה משעמותי? ולסיום האם מומלץ לבצע את הבדיקה למרות הסיכון שבכך? תודה רבה.

20/01/2014 | 21:26 | מאת: ד"ר רחל מייקלסון-כהן

ריקי שלום, בנושא דיקור לבדיקת CMV בעובר, יש להתייעץ עם רופא הנשים המטפל בך ועם מומחה למחלות זיהומיות. בנושא הגיל, יש לך זכאות של משרד הבריאות לביצוע הבדיקה, אך אם יש סיכון נמוך לפי בדיקות הסקר לתסמונת דאון, את יכולה לשקול לא לבצע את הדיקור (אלא אם יש צורך בכל מקרה בשל CMV). עלייך לעבור ייעוץ גנטי על מנת שיסבירו לך את היתרונות והחסרונות בביצוע דיקור מי שפיר. הסיכון להפלה עקב הדיקור הינו עד 0.5% . בהצלחה, ד"ר רחל מייקלסון-כהן מומחית במיילדות גינקולוגיה ופריון, מומחית בגנטיקה רפואית המרכז הרפואי שע"צ 02-6555999

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה