בדיקת מי שפיר בתאומים

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

15/06/2010 | 08:27 | מאת: שרון

שלום רב, אני בהריון עם תאומים לאחר טיפולי פוריות IVF. רציתי לדעת האם בדיקת מי השפיר הינה חובה מבחינתי - להלן מס' פרטים. אני בת 38 והשקיפות העורפית וסקירת המערכות הראשונה יצאו תקינים לחלוטין. כמו כן מבחינת הבדיקות הגנטיות שביצענו לפני ההריון עולה כי הכל תקין. הרופא שלי אומר שאין טעם שאעשה בדיקת מי שפיר, בטח לא בשלב כל כך מוקדם, שכן הכל תקין ובהריון עם תאומים הסיכון הוא פי 2 וכמו כן אומר שניתן לעשות זאת בשבועות מאוחרים יותר כך שאם יש סיבוכים אפשר להציל את ההריון. האם הבדיקה הזו לא מומלצת באופן אוטומטי עבור נשים מעל גיל 35? חשוב לי לציין שהטיפולי פוריות כללו גם מיקרומניפולציה, דבר שלפי הסטטיסטיקה מעלה את הסיכויים לבעיות כרומוזומליות. ממש אובדת עצות - לקח לנו כל כך הרבה זמן להיכנס להריון והסיכון שבבדיקה מפחיד מאוד. תודה רבה.

23/06/2010 | 12:59 | מאת: פרופ' יובל ירון

זה לא מתב פשוט וצריך לשקלל את כל הנתונים כולל בדיקת שקיפות עורפית על מנת להחליט. רצוי שתפני לייעוץ גנטי פרופ' יובל ירון, מומחה במיילדות גינקולוגיה ופריון, מומחה בגנטיקה רפואית וייצמן 14 תל אביב. מרפאה: 0525-052540 http://www.yuvalyaron.dpages.co.il

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה