צפייה באולטרסאונד במהלך הבדיקה

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

25/12/2009 | 13:10 | מאת: הילי

שלשום ביצעתי בדיקת מי שפיר בתל השומר. בתחילת הבדיקה ועד להחדרת המחט הרופא צפה באולטרסאונד. לאחר החדרת המחט, האולטרסאונד כבה ולא ניתן היה לצפות במהלך השאיבה. האם יכול להיווצר מצב שבזמן השאיבה העובר זז לכיוון המחט ונפגע? קראתי שהבדיקה כולה נעשית בפיקוח של אולטרסאונד עד להוצאת המחט. מדוע אצלי זה לא היה כך? אני מאוד מודאגת וחוששת.

26/12/2009 | 17:00 | מאת: פרופ' יובל ירון

עיקר החשש מבדיקת מי שפיר הוא החדרת זיהום. זה לא קשור לפגיעה בעובר. יש סיכוי נמוך בלבד שהעובר נפגע מהמחט, ובדרך כלל גם אם זה קורה - אין לכך משמעויות.נראה לי שאת יכולה לחדול מלדאוג פרופ' יובל ירון, מומחה במיילדות גינקולוגיה ופריון, מומחה בגנטיקה רפואית, מרפאה: וייצמן 14 (קומה 18) תל אביב. טלפון: 0525-052540

10/02/2010 | 10:15 | מאת: רחלי

גם אני עשיתי בדיקת מי שפיר בתל השומר,עם אותו רופא שדקר אותי עם ההריון הראשון. פשוט באמצע הבדיקה הוא עזב את האולטרסאונד ולא היה ניתן לראות כלום. מה זה הזילזול הזה???? מהרופאים? בחדר היתה אחות שיכלה להחזיק את האולטרסאונד!! רואים שזה לא הילד שלך ד"ר בכבוד רב, רחלי

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה