דיקור מי שפיר ושלייה קדמית

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

08/09/2019 | 17:59 | מאת: דנה

שלום ד"ר, בת 37, שבוע 14+6 להריון ראשון. שקיפות ובדיקות סקר שליש ראשון תקינות יחסית(סיכון 1:500), הומלץ דיקור מי שפיר כשהאינדיקציה העיקרית היא הגיל. הייתי בסקירת מערכות מוקדמת תקינה, שנאמר לי בה שהשלייה קדמית(anterior). קראתי על זה מעט, וראיתי ששלייה קדמית מקשה על דיקור מי שפיר. האם היא מגדילה את הסיכון לסיבוכים והפלה כתוצאה מהדיקור? האם הדיקור ייעשה דרך השלייה? תודה

שלום דנה, שליה קדמית לא מגדילה את הסיכון בדיקור מי שפיר. בהצלחה. ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה