שיעורי הפלות בבדיקות

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

25/03/2018 | 10:09 | מאת: ליהי

בוקר טוב , רציתי לדעת מהם שיעורי ההפלות כתוצאה מבדיקת סיסי שיליה לעומת שיעורי ההפלות במי שפיר ? יש כאלה שאומרים שזה פי 2 , יש כאלה אומרים שאין הבדל , שמעתי המון גרסאות ואני כבר מבולבלת ..

שלום ליהי קשה להגיד. בעבר היו מחקרים שהראו שיעור הפלות גבוה פי שניים בסיסי שליה לעומת דיקור מי שפיר. מחקרים אחרונים דיווחו על שיעור הלפות דומה בין שתי השיטות. למעשה קשה מאוד לערוך ניסוי אמיתי בו מחשב יחליט לנשים אם תעשנה דיקור מי שפיר, בדיקת סיסי שליה או לא תעשנה שום בדיקה ותערך השוואה בין שיעורי ההפלות בין שלוש הקבוצות ולכן המחקרים מעט מוטים ולא אוביקטיבים לחלוטין. לסיכון - מקובל היום שאין הבדל משמעותי בתוספת הסיכון להפלה בין שתי השיטות. בברכה, ד"ר יוסי הר-טוב

28/03/2018 | 16:17 | מאת: ליהי

.

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה