צ'יפ גנטי נוסף על מי שפיר?

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

23/01/2018 | 14:20 | מאת: דנה

שלום רב ד"ר הר טוב, אני בת 43 ,הריון לאחר הזרעה. שבוע 12. בבית יש לי 3 ילדים מהריונות ספונטניים ותקינים. שקיפות עורפית תקינה (0.9 מ"מ) טרם ביצעתי את התבחין. כמובן שאעשה דיקור מי שפיר. יש לי שאלה לגבי צ'יפ גנטי. רופאה אחת המליצה לעשות כיון שזה בודק גנים (שלא כמו מי שפיר) ואילו הרופא שביצע את השקיפות לא המליץ כיון שאמר שזה יכול סתם להלחיץ. הוא ממליץ לשמור דגימה ממי השפיר ורק לאחר סקירה שנייה להחליט אם לבצע צ'יפ. מבקשת את דעתך בנושא לאור גילי. תודה רבה.

שלום, הסיכוי למצוא בעיה משמעותית בצ'יפ גנטי גם כאשר הסקירה ודיקור מי שפיר רגיל תקין - כ 1:150, ולכן אם את כבר מבצעת דיקור מי שפיר , כדאי מאוד לשקול גם ביצוע צ'ים. נכון שיש סיכון נמוך בצ'יפ שתתקבל תשובה שמשמעותה לא ברורה, אבל היתרונות לדעתי עולים על החסרון הזה. בברכה, ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה