פגיעת סיב בבדיקת סיסי שיליה

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

27/12/2016 | 15:50 | מאת: שרון

שלום נעשתה לי בדיקת סיסי שליה. שליה קדמית והבדיקה נעשתה באופן וגינאלי בזמן החדרת הסיב ראיתי במסך האולטרסאונד שהסיב פגע בראש העובר והיתה תזוזה גדולה שלו. רציתי לדעת האם הדבר עשוי לגרום לפגיעה כלשהיא בעובר? האם יש דרך לראות בסקירות אם משהו נפגע? תודה רבה שרון

שלום, בבדיקת סיסי שליה וגינלית לא חודרים את הקרומים המקיפים את העובר ולכן הדיכוי לפגיעה בראש העובר , אם לא חדרו את השק והייתה ירידת מים, נמוך. כמובן שבסקירות עוברים על אברי הובר כולל ראש. בברכה דר' יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה