לימפדמה בעקבות ניתוח מתיחת יריכיים

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור

22/10/2013 | 08:55 | מאת: עידית

שלום דר פרידמן, אני מתעניינת בניתוח מתיחת יריכיים. אני לאחר ניתוח בריאטרי והשלתי כ50 קילו. אני מכירה כמה בחורות שעברו את הניתוח ולאחר מכן סובלות מלמפדמה. האם אפשר להעריך אם זה יקרה לאחר הניתוח? ולמה וכיצד זה קורה? עם מי שדברתי אמרו שזה לא ניתוח מתגמל כמו מתיחת בטן, ושלא אצפה שהיריכיים יהיו חטובות. כמו כן ברצוני לדעת , איך מתבצע הניתוח , שאיבת שומן והידוק העור בפעם אחת? איך תהליך ההחלמה? כמה זמן צריך לקחת בחשבון חופשת החלמה?תודה מראש על התיחסותך.

עידית שלום, תוצאת הניתוח תלויה במס גורמים, כמו כמות השומן בגפה, איכות העור, ומיומנות המנתח. על פי נתוני המטופל אנו מחליטים איזה סוג של מתיחת ירכיים ניתן לבצע ומהו השפור שיושג. חשוב להבהיר למטופל מראש מהי מידת השיפור הצפוי בכל אזור. לכל סוג ניתוח משך החלמה קצת שונה אולם לרוב נע בין 2 ל-3 שבועות, בהתאם למורכבותו וקצב ההחלמה האישי של המנותח. אחד מהסבוכים הקשים של הניתוח הנה למפאדמה, לעיתים ניתן לחזות שעלולה להתפתח ולעיתים לא, וכשמתרחשת מחייבת טיפולים ממושכים באמצעות פזיותרפיה, גרבים אלסטיות מיוחדות ועוד.

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור