ליפומה

דיון מתוך פורום  ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור

16/12/2010 | 15:22 | מאת: ציפי

יש לי גוש שומני בצוואר (ליפומה) שכרגע התפתחה לדלקתית אדומה ונפוחה .הייתי אצל שני רופאים כירורגים שונים האחד נתן לי לפני כשבוע לשתות פעמים ביום אוגמנטין ולמרוח משחה אנטיביוטית סינטומיציטין וזה מה שאני עושה עד היום, נותרו לי עוד 4 כדורים ועדיין נפוח ואדום ואילו כירורג אחר אמר לי בואי אני אוציא לך מיד את הכל ואין צורך לחכות . למי לשמוע ולסמוך??? אנא יצעצי לי מה לעשות אני מאד לחוצה מהמצב תודה

שלום ציפי, אני מתנצלת על האחור בתשובתי, נראה לי שכבר טופלת, אולם אענה לך באופן מלא: על פי תאורך נראה שמדובר בצסטה אפיתליאלית ולא בליפומה... בכל מקרה, מצב בו הצסטה ממשיכה להיות אדומה וכואבת למרות טיפול אנטיביוטי מחשיד שאולי הפכה לאבצס. הטיפול הנו פתיחה וניקוז, ולא מקובל בשלב זה להסיר את הצסטה בשלמותה עם המעטפת שלה בשל הדלקת שסביבה. בשלב החריף יש לפנות לכירורג בקופ"ח או למיון לצורך פתיחת האבצס. גם אם אין אבצס, או אם נוקז והאזור החלים, יש להמתין מספר חודשים ואז להסיר את הצסטה בניתוח אלקטיבי אצל כירורג או פלסטיקאי, לבריאות,טלי

מנהל פורום ניתוחים פלסטיים להסרת עודפי עור