נשים אוקראיניות

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

18/08/2012 | 01:41 | מאת: הילה

שלום פרופ' זיידמן, האם ידוע מה קורה מבחינת ההלכה, לילד מביצית של אשה אוקראינית (רק האסוציאציה של מה עשו ליהודים הו"ועוזריהם", במחלמת עולם II מעוררת רגע מחשבה על שורשיהם..). האם ילד שגדל ברחם יהודי יירשם כיהודי? והאם אפשר לשקר לילד, לומר לו שנולד לי לכל דבר. (הוא לא צריך לדעת). תיק רפואי הרי יהיו בו כמה פרטים על היסטוריה רפואית וגנטית שלו, לא ? בברכה,

אני לא רב, אבל הבנתי שבמידה ואם יהודיה יולדת התינוק שלה תמיד יהודי. בכל מקרה גם לגייר תינוק זו לא בעיה גדולה. מאחר ובחדר הלידה אין לאיש ידע כיצד נוצר העובר בודאי שהתינוק ירשם על פי הדת שלך. ההחלטה אם לספר לילד על שורשיו הוא עניין פרטי שלך, מאחר ובמידה והטיפול נעשה לא מתורמת ישראלית, הרי שאין כל רישום (הכל אנונימי).

19/08/2012 | 14:15 | מאת: גילת

אם הפרופ כותב לי על נשים שקיבלו כיסוי ראש "האם זה פרסומת לסיינטולוגיה?" אז את רוצה שהוא יענה לך מבחינת ההלכה היהודית? מסתבר שאין לו יד ורגל ביהדות ובהלכה יהודית.

20/08/2012 | 13:39 | מאת: תקווה

מכון פועה עונה על שאלות אלו בחינם,הם נחמדים ביותר ורוצים רק לעזור.יש להם המון ידע רפואי והלכתי,הם בקשר תמידי עם רופאים כך שיש להם ממש מקצועיות. והם גם רבנים נחמדים. מנסיון אישי! טלפון שלהם:02-6515050 בהצלחה

מנהל פורום תרומת ביציות