הקפאת ביציות

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

07/04/2011 | 21:10 | מאת: קורל82

יש לי שאלה, האם ניתן להקפיא ביציות ללא זרע. כלומר נגיד ששאבו לי מס' ביציות יהיה ניתן להקפיא אותם ללא החדרת הזרע בביצית? או שחייב להפרות את הביצית עם הזרע באותו רגע? כלומר אני חותרת לזה האם אני לא יצטרך לעבור שוב שאיבה אלא בעלי יוציא באותו יום זרע ואז יבצעו הפריה במעבדה ויכניסו לי לרחם את העוברים?

ניתן להקפיא ביציות ללא זרע, במידה והמעבדה ערוכה לכך.

08/04/2011 | 11:34 | מאת: קורל82

שלום פרופסור דניאל זיידמו. איך אני יכולה לדעת אם המעבדה שלי ערוכה לכך? אני מטופלת באופן פרטי בבי"ח אלישע בכרמל. למה אני שואלת כיוון שבכל שאיבה שואבים לי בין 10 ל-13 ביציות זו כמות מכובדת אני חושבת, וכשבעלי נותן את הזרע בוחרים את הכי טובים ויוצא שיש לי 6 עוברים וביום ההחזרה נותר לי 3 עוברים כי היתר נשרו לא החזיקו מעמד אז זה שוב מאלץ אותי לעשות עוד שאיבה ועוד שאיבה כלומר זה לא מספיק לי למס' גדול של החזרות רק להחזרה אחת בכל שאיבה. כיוון שהכמות זרע של בעלי נמוכה אז העוברים לא שורדים. אז חשבתי שאולי ניתן להפרות נגיד רק חלק מהביציות ואת היתר שיקפיאו ובמעמד ההחזרה בעלי יתן זרע ואז תתבצע הפריה. תודה

מנהל פורום תרומת ביציות