דילמה

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

01/11/2010 | 14:31 | מאת: ללה

שלום לך פרופ' זיידמן ותודה לך על זמנך אני היום בת 46.5 אמא לילדה בת 'רבע לחמש' מIVF שני אני מנסה בשלוש וחצי שנים האחרונות להרות שוב.... בניסיונות הללו עברתי כ 14 IVF , הזרעות בודדות 'בזבזתי' מנות כי חשבתי שיש לי 'עודף' מנות וקיוויתי שאצליח מהביציות שלי.... לתומי דאגתי להשאיר רק שלוש מנות זרע תורם לטיפולים בתרומת ביצית....מתוכם עברתי כבר 4 החזרות - שתי החזרות של טריים ושתי החזרות של מוקפאים... כשהתורם הוא אותו תורם של בתי נשארה לי היום מנת זרע אחת ויחידה מאותו תורם ללא אפשרות לקנות עוד חשובה לי שתהיה קירבה הגנטית לפחות לבתי ( ואם לא יסתדר...נעבור גם את המשוכה הזו ) שאלות : על מנת למקסם את המנה שנותרה האם כדי להכפיל את ההצלחה ולהשתמש בשתי תורמות ובכך אולי לזכות ביותר ביציות? האם זה נכון? הגיוני? אני יודעת שישנן מחלקות IVF שבמקרים שכאילה - שנשארה רק מנה בודדת ישנה אפשרות לגרד את המבחנה - ולהשתמש במנה יותר מפעם אחת האם זה קיים גם בתרומה? איפה? אצל מי? אשמח להמלצתך תודה ללה

ברור שככל שתרכשי יותר ביציות הסיכוי שלך יעלה. בהרבה מחלקות, אם ניתן, ישתמשו רק בחלק ממנת הזרע.

01/11/2010 | 22:23 | מאת: ללה

כשאמרת שבהרבה מחלקות ניתן להשתמש בחלק מהזרע האם זה תקף גם למרפאות בחו"ל? האם זה משהו שגם אתה נתקלת בו בתרומת ביצית כשאתה הרופא? ומבין שתי האופציות : שתי תורמות או גרוד המנה מה עדיף? ומה עלי לשקול אשמח לתשובתך רוב תודות

מנהל פורום תרומת ביציות