נוזל ברחם לפני החזרת עוברים

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

06/02/2010 | 15:23 | מאת: tuti

סליחה בטעות נשלחה רק הכותרת קודם. אני עברתי החזרה של 3 עוברים מתרומת ביצית . הניסיון לא צלח. ממש לפני ההחזרה הרופאה ביצעה אולטראסאונד וראו שיש נוזל ברחם. היא שאבה אותו ונעשתה ההחזרה. הבנתי שנוזל כזה הוא דבר לא שכיח ויכול לפגוע מאוד בקליטת העובר. לאחר התשובה השלילית נעשה עוד אולטראסאונד ואז לא היה נוזל כלל ברחם. שאלתי היא ממה יכול להצטבר נוזל כזה , על מה זה מעיד שהוא קיים ואם יש טיפול או דרך למנוע אותו.

יש סיבות שונות להצטברות נוזל ברחם, בין היתר ריר מצוואר הרחם שעולה לתוך החלל, נוזל מהחצוצרות שמטפטף לתוך החלל או הפרשה שמקורה ברירית הרחם עצמה. הטיפול כמבון בהתאם לגורם.

06/02/2010 | 16:13 | מאת: tuti

לדעתי מקור הנוזל הוא הפרשות מרירית הרחם עצמה. בהיסטרוסקופיה שנעשתה בעבר לא היתה חסימה באזור החצוצרות . לאחר המשל טיפול עם פרוגסטרון (אוטרוגסטן), הנוזל נעלם (בדיקה שנעשתה לאחר שבועיים נוספים עם ההורמונים).

מנהל פורום תרומת ביציות