תרומת ביצית או המשך טיפולים

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

19/04/2023 | 10:36 | מאת: אני

שלום פרופ' זיידמן, בת 45 וחצי, ללא ילדים, בשנה האחרונה, עברתי 5 טיפולי IVF עם 7 החזרות ללא הריון. למרות שהרזרבה מרשימה, והתגובה לתרופות הייתה מעולה, והיו גם עוברים ברמה A וגם B , זרע תקין ואין שום בעיה ספציפית לאי קליטת הריון - מלבד הגיל - הומלץ לפנות לתרומת ביצית. שאלתי - האם יש טעם לנסות עוד מספר טיפולים? כי סה"כ אין בעיה ב"ה. אשמח לדעתך. תודה מראש!

יש בעיה, בגיל 45 הסיכוי לעובר תקין כרומוזומלית נמוך מ- 1%. בתרומת ביציות הסיכוי מעל 40-50% לכל עובר.

19/04/2023 | 16:36 | מאת: אני

תודה רבה על תגובתך המהירה! האם אי תקינות גנטית, לא עלינו, יכולה להוות סיבה לאי היקלטות? אם התשובה היא כן, אזי שכל העוברים שהוחזרו לי, היו מראש לא תקינים גנטית? כלומר, גם אם היה נקלט הריון, זה אומר שהעובר חס וחלילה היה מתפתח עם מום כלשהו...?

מנהל פורום תרומת ביציות