האם להמשיך ivf או לעבור לתרומת ביצית

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

26/03/2023 | 13:28 | מאת: רחל

שלום ד״ר, בת 37, אני אחרי 4 סבבי ivf, הראשון נקלט ונפל בערך בשבוע 7-8, השלושה האחרים לא נקלטו. בנוסף היו בעבר שתי הפלות מהריונות ספונטניים (אחת אקטופי ואחת גם בשבוע 8). עשיתי בדיקת amh ויצא נמוך למדי, 0.34. בדיקות שונות לרחם יצאו תקינות. תוצאת fsh- 8.7. האם לדעתך יש עוד טעם להמשיך בטיפולים עם הביציות שלי? מצד אחד מאוד מעדיפה שיהיה היריון עם הביציות שלי, מצד שני הטיפולים והאכזבות קשים לי והשאלה אם הערך הנמוך שלה-amh הוא אכן חסם משמעותי? ברור לי שזו בסוף החלטה שלי אבל אשמח לדעת מניסיונך מבחינה סטטיסטית מה הסיכוי פחות או יותר ומה מומלץ. תודה רבה

צריך לראות את איכות העוברים. כדאי אולי לעשות בדיקת PGS לפני שעוברים לתרומת ביציות.

26/03/2023 | 23:17 | מאת: רחל

תודה רבה, האם זה רלוונטי גם במצב בו אין הרבה עוברים? עד עכשיו בכל סבב היו בין 1 ל-2 ביציות מופרות בלבד (מתוך כ-5 ביציות בדרך כלל)

מנהל פורום תרומת ביציות