סיכויי הריון מתרומת ביצית

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

22/12/2022 | 14:30 | מאת: מיכל

בת 45,שתי בנות בבית.הראשונה מהריון ספונטני בגיל 30 והשנייה מהפרייה חוץ גופית כי לא הצלחנו לבד כמה שנים,בבדיקת בירור לזרע נמצאו מיליון זרעים,המורפולוגיה נמוכה,ובבדיקה אחרת 55 מיליון...וככה זה מתנדנד מבדיקה לבדיקה,נתוני הזרע נמוכים אבל לא ברור אם זה המקור לבעיה להיקלט להריון.אחרי אפס הצלחות ואפילו לא כימי בוצע מיון זרע בסבב השישי והשביעי של ההפריות והצלחתי להרות,עובר עם תסמונת דאון שהיתגלה בסקירה מוקדמת ובפעם השנייה מייד לאחר ההפלה,סבב נוסף שבו הריתי וילדתי בת שאובחנה על הרצף האוטיסטי.אנחנו רוצים ילד/ה נוסף והכיוון כרגע בגלל הגיל הוא תרומת ביצית אבל בנסיון החזרה לפני כחודש של עוברים מוקפאים שלנו מהסבב שבו הריתי את ביתי השנייה לא קיבלתי תרופות,המעקב היה על בסיס הביוץ הטבעי הרירית שלי הייתה 7 מ"מ סדירה עם "קו הד" לאורך,יום לאחר הביוץ,והאסטרדיול 440.בד"כ הרירית שלי בכיוון 11 מ"מ לפני הביוץ(בנסיונות קודמים),אבל אז הייתי גם צעירה יותר.האם זה גם אומר שעכשיו גם יהיה לי קשה להיקלט להריון והחשש הנוסף הוא שבעיות זרע וגנטיקה יתבטאו גם באיכותם של ביציות התורמת ליצור הריון מוצלח.האם מנסיונך בעיית זרע יכולה להוריד משמעותית סיכויי הצלחה גם עם ביציות תורמת צעירה יותר ממני.. אודה לתשובה,עיצה.

בד"כ סיכויי ההצלחה גבוהים עם תרומת ביציות גם כאשר הזרע חלש.

22/12/2022 | 16:08 | מאת: מיכל

האם זו עדיין אופציה בגלל המצב באוקראינה וצימצום הפעילות באסותא והאם אפשר להביא ביציות מוקפאות מתורמת צעירה ולהפרות אותן עם זרע שעבר מיון במעבדה בישראל במקום להקפיא את הדגימה (שמכילה זרעים בודדים להפרייה...)האם זו אפשרות ריאלית או שלדעתך אין קשר לסיכויי ההצלחה.

מנהל פורום תרומת ביציות