סיכוי להריון לא תקין - תרומת ביצית

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

16/04/2022 | 19:16 | מאת: דנה

שלום ד"ר, אני בת 46 + ונמצאת כרגע בהריון בשבוע 18 מתרומת ביצית מתורמת בסביבות גיל ה20. ומתרומת זרע עם סקירה מורחבת של כל הבדיקות האפשריות... ביצעתי בדיקות: שקיפות עורפית, סקר ביוכימי ראשון, סקירת מערכות מוקדמת וחלבון עוברי. כל תוצאות הבדיקות היו טובות למעט הערך הראשון בחלבון העוברי afp שנמצא גבוה -3.21. (שני הערכים האחרים היו טובים עם סיכון לתסמונת דאון של 1:8500 וסיכון לטריזומיה 18 של 1:10000) בעקבות הממצא של ה- afp הפנו אותי בדחיפות ליעוץ גנטי כשהאבחנה היא "סיכון מוגבר למום פתוח במערכת העצבים". מאידך נרשם בדוח "מבחינת דרוג המלצה לדיקור מי שפיר" שאין הכרח מבחינה רפואית שאבצע דיקור מי שפיר, אך יש לשקול זאת. אז איך זה מסתדר עם אבחנה כזו קשה של מום פתוח במערכת עצבים, אך מצד שני אין הכרח לבצע דיקור....? אציין שבשבוע הבא בכל מקרה אני מבצעת בדיקת דיקור מי שפיר + צ'יפ גנטי. אבל מאז הממצא הגבוה של ה- afp אני לא מוצאת מנוחה, מאוד מאוד לחוצה מהחשש שמא העובר לא תקין... האם, מאחר שהביצית שלי מתורמת צעירה בגילה, יכולה לעודד אותי בהקשר לתקינות העובר? והאם יתכן שבעקבות ממצא יחידי זה מכל הבדיקות שעברתי עד כה הדיקור יכול לתת תשובה שהכל תקין? אם כך, אז מאיזו סיבה החלבון עוברי יצא גבוה 3.21, אם לא בשל היותו לא תקין, אז מאיזו סיבה? סליחה על האריכות... אשמח להתיחסותך .

אם כל הבדיקות האחרות תקינות לא נראה שיש סיבה לדאגה.

17/04/2022 | 08:18 | מאת: דנה

תודה רבה על התיחסותך המהירה. אם כך - למה החלבון העוברי afp יצא אצלי גבוה 3.21? האם זה עלול להעיד על בעיה אחרת מעבר לחלילה מומים במערכת העצבים? שוב תודה...

מנהל פורום תרומת ביציות