פרוטוקול לקראת החזרת בלסטו יום 5 מתרומת ביצית

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

03/06/2021 | 23:09 | מאת: ש

אני בת 51, במנופאוזה, לפני החזרה של בלסטו (יום 5) מתרומת ביצית. רציתי לודא האם הפרוטוקול התרופתי שקיבלתי נפוץ/מומלץ: לקחתי אסטרופם שלוש פעמים ביום במשך 10 ימים, החל מהיום השלישי לוסת (באמצעות פרוגילוטון) וביום העשירי ביצעתי אולטרסאונד: רירית בעובי 8.6 בבדיקת דם: פרוגרסטרון קטן מ-0.8 nmol/L אסטרדיול 808 pmol/L הפרוטוקול התרופתי שקיבלתי: 1. המשך אסטרופם: 3 פעמים ביום. 2. בעוד 3 ימים להתחיל כל בוקר קרינון אחד לנרתיק. 3. אוטרוגסטן 300 מ"ג פעמיים ביום - צהריים וערב - לנרתיק. ההחזרה מתוכננת בעוד שבוע ללא צורך בחזרה על אולטרסאונד ובדיקות דם להורמונים. אשמח לחוות דעתך. בנוסף, האם לדעתך אין צורך בזריקות פרונטוג'סט? מה לגבי מיקרופירין? תודה!

אין צורך מיוחד בזריקות פרונטוג'סט ומיקרופירין מומלץ כפלצבו.

06/06/2021 | 13:07 | מאת: ש

תודה רבה על תשובתך, פרופ' זיידמן.לא ציינת את דעתך לגבי הפרוטוקול שקיבלתי. האם מוכר/מקובל/מתאים לדעתך לגילי ולמצבי? בנוסף, קראתי שבגיל מבוגר יש נטיה לדרישות יתר וסיכון מוגבר לרעלת הריון, ומיקרופירין עשוי לתת מענה לשניהם. האם בכל זאת מדובר לדעתך בפלצבו?

פרוטוקול בהחלט מקובל. יש הוכחות טובות שנטילת אספירין במהלך ההיריון יכולה להפחית את הסיכון לרעלת היריון בכ- 20 אחוז.

מנהל פורום תרומת ביציות