שאלה חשובה - מתח נפשי קיצוני והפלה.

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

16/03/2021 | 17:17 | מאת: נועה

שלום רב פרופ' זיידמן, הריון תקין שנצפה בו דופק וגודל עובר תואם שבוע... הפלה שבוע 11... כאשר ערב *לפני* הפלה היה חום 38 ויומיים לפני הפלה דימום קל. ביום ההפלה דימום מאסיבי. השאלה : במהלך ההריון וסמוך להפלה, חוויתי מתח ודריכות רבה, לפני שהודיעו על מוות במשפחה. ** הרגשתי גלגול עז בבטן ברגע שהתבשרתי על הודעת הפטירה. הייתי משותקת מהלם ** והתקף חרדה Panic Attack קשה מאוד מלווה בתסמינים פיזיים : אי יכולת לנשום ודפיקות לב מואצות. האם המתח הרב, והחרדה הקשה שליוו אותי *ימים רבים* הם הסיבה להפלה ? תודה רבה, נועה.

רוב ההפלות קשורות לתקינות הכרומוזומאלית של העובר. לאור אירוע החום כדאי לשלול אפשרות של זיהום כגורם להפלה.

מנהל פורום תרומת ביציות