סקר גנטי נרחב לתרומת זרע

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

16/02/2021 | 16:06 | מאת: ...

שלום פרופ' זיידמן . אני נזקקת לתרומה כפולה ( זרע וביצית) ולכן הומלץ לי לחפש תורם שעשה סקר גנטי נרחב .( שעשה360 מחלות גנטיות כי לתורמת עושים בדיקות גנטיות מאוד מינימליות ) מאוד קשה למצוא תורמים כאלה ושאינם נשאים לכלום ובבנקי הזרע הפרטיים העלות נורא גבוהה. אחרי חיפושים רבים מצאתי בבנק זרע 2 תורמים כאלה. אך האחד נשא של ALDOB והשני נשא של GALT. אשמח לדעת האם אלו מוטציות נדירות והאם הן נבדקות רק ב360 בדיקות או כבר לפני כן ? מה השכיחות של מוטציות אלו ? ( הכיוון הוא כנראה למצוא תורמת מאוקראינה). האם אני יכולה להיות רגועה לקחת אחד מהתורמים האלה כדי להתקדם בתהליך או שלא מומלץ ולהמשיך לחפש תורם שעשה 360 בדיקות ולא נמצא נשא לכלום? תודה רבה

סביר להניח שלא תתקשי למצוא תורמת שאינה נשאית של אחד מהגנים האלה.

18/02/2021 | 22:04 | מאת: ...

תודה פרופ' זיידמן. האם זה אומר שצריך לבקש מהתורמת שם לעשות את הבדיקות הנ"ל ? (אם הבנתי נכון זו הוצאה של עוד יותר מ2000 ש"ח נוספים) או שהסיכוי מאוד נמוך שגם התורמת תהיה נשאית של המוטציות הנ"ל ואז אפשר לקחת את הסיכון ללא ביצוע הבדיקות הנ"ל אצל התורמת?

מנהל פורום תרומת ביציות