לריאם (מפלוקווין)

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה משפטית

29/01/2010 | 13:16 | מאת: יסמין

שלום רב, בשנת 2001-2002, במהלך טיול בהודו, נטלתי את כדורי הלריאם בהמלת הרופאים בארץ, סה"כ 4 כדורים. התופעות היו איומות!!! במשך חודש הייתי בהתקף פסיכוטי עד שאושפזתי בהודו ונאמר לי שם להפסיק את השימוש בכדור. כשחזרתי לארץ עוד לא היו מחקרים רבים על הכדור כך שלא קישרתי את תופעות החרדה והשינויים שחלו בי לכדור. השינויים שחלו בי הם איומים ואני כל הזמן נלחמת בהם ללא תוצאה...טיפול פסיכולוגי, כדורי SSRI וכדו'. האם ניתן לעשות משהו במקרה הזה? הייתי שמחה מאד להילחם בתופעה שעדיין מחלקים את הכדורים בארץ (ברה העולם המערבי הפסיקו) ובכלל לקבל פיצוי לעצמי על הנזק הרב. תודה, יסמין

הבדיקה קשורה לעו"ד מומחה בתחום נזיקין ורשלונות רפואית, צריך להוכיח לא רק קשר בין נטילת כדורים למצב הנפשי אלא להוכיח שלא הייתה בעיה נפשית קודם לכן וכד'. ממליץ לך לפנות ליעוץ משפטי

06/03/2010 | 09:25 | מאת: פגוע לריאם

יסמין, אני גם נפגשתי מלריאם בשנת 99 במהלך טיול לקניה ואני לקחתי רק 2 כדורים והייתי במצב פסיכוטי בקניה והרופא בקניה אמר לי להספיק את הלריאם (לא הייתי מאושפז, הרופא בכלל לא עלה על זה שהייתי פסיכוטי, זה היה רופא קנייתי שהמזנו דרך המלון, המשפחה שלי רק שמו לב שאני מתנהג "לא נורמלי" כדברהם) ואצלי זה הוביל להפרעה סכיזואפקטיבית ואני חולה עד היום ואהיה חולה כל חיי ויש לי 100% נכות, הכל בגלל הכדור הזה נגד מלריה, עברו כבר יותר מ10 שנים, ויש עוד המון נפגעים כמוני וכמוך

מנהלי פורום פסיכיאטריה משפטית