שאלונים פסיכולוגים

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה משפטית

17/01/2010 | 21:21 | מאת: ארז

שלום יש לי לקוח שמואשם בכמה עברות של איומים, הוא טוען שזה רק איומים ושהוא לא יממש אותם. קראתי באינטרנט על כל מני אבחונים שיכולים אולי לעזור לדעת מה קורה איתו. קראתי על שאלונים שפסיכולוגים מעבירים, אשמח לקבל מידע האם זה יכול לעזור לי ביצוג שלו ואם כן אז איך תודה ארז

ארז שלום מבחנים פסיכולוגים (או מבחנים פסיכודיאגנוסטים, מבחני אישיות) הם טסטים-מבחנים המבוצעים ע"י פסיכולוגים בלבד, הם מספקים הערכת כוללת לגבי אישיותו של האדם. הדבר נעשה באמצעות העברה של מבחנים מובנים ושיחה קלינית. אבחון זה אכן יכול לתת תמונה לגבי אישיותו של האדם, תמונה לגבי עולמו הפנימי, זיהוי של דחפים תוקפניים והערכת יכולתו להפיק תועלת מהליך טיפול. המבחנים כוללים הערכה קוגנטיבית של הנבדק (מנת משכל) והערכה רגשית, ניתן לאבחן הפרעות אישיות או האם הוא נמצא במצב פסיכוטי. כלי אבחוני זה בהחלט יכול לסייע לך כסנגור כדי להביא לבית משפט תמונה רחבה ומעמיקה יותר לגבי אשיותו של הלקוח שלך, הבנת הגורמים להסתבכות שלו בעבירות, לגבי רמת הסיכון שלו ומידת יכולתו להפיק תועלת מטיפול.

מנהלי פורום פסיכיאטריה משפטית