ייעוץ

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה משפטית

13/07/2011 | 13:21 | מאת: גליה

שלום, אמא שלי חלתה כנראה במאניה דיפרסיה. בשנה האחרונה היא נעה בין דיכאון בלי כדורים לבין מאניה כשהיא מקבלת כדורים. היא כבר כמעט חודשים על מייצבים שעדיין משאירים אותה במאניה. למרות שקרה דבר מוזר ואתמול היה נדמה כאילו צללה לדיכאון. החלה לבכות ולהרגיש תחושת פחד והצטערה על כל מה שעשתה כמו התפכחות והיום בבוקר שוב רצה להוציא כספים וחזרה לדבר הרבה ולחוסר שקט. פתחה חשבון נוסף בבנק. פתאום גילתה שיש לה סכום של כסף מפעם לא הבנתי אם זה קשור לפנסיה או לא אבל כנראה תבזבז אותו בחודש וזה הרבה כסף. שאלתי היא - מה אנחנו המשפחה יכולים לעשות? מה ההשלכות של להביא מסמך רפואי שמוכיח שהיא חולה ולא לתת לבנק לאפשר לה להוציא כמויות של כסף. אבא שלי רוצה לנתק אותה מהחשבון שלו אבל על החשבון שלה הוא בכלל לא רשום וזו בעיה בפני עצמה. מה עושים? אנחנו כל הזמן מחכים או שתבוא הוצאה לפועל או שהיא תגיע לכלא... החובות עצומים

שלום רב, אכן בעיה ידועה. במקרים של מניה דיפרסיה אפשר לפנות לבית המשפט עם בקשה לאפוטרופסות זמנית אך זה דורש בדיקה וחוות דעת פסיכיאטרית. בברכה, ד"ר אילן טל www.medical-opinion.co.il

מנהלי פורום פסיכיאטריה משפטית