קצבת נכות

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה משפטית

22/12/2010 | 21:11 | מאת: רועי

שוב שלום , לפי מה שהבנתי בביטוח לאומי הוועדה שקובעת נכות בכלל ובמקרה שלי OCD קשה, היא 3 דקות . 1)אז שאלתי היא איך אתם רואים את היחס לקביעת הנכות, בין חוות הדעת מהפסיכיאטר או הפסיכיאטרים שבדקו אותי לפני לבין הועדה של הביטוח לאומי כלומר מה המשקל של זה וזה בקביעת הנכות? 2) במידה והפסיכיאטר נותן חוות דעת שיש נכות , האם יכול ביטוח לאומי לא לקבל אותה? זה נשמע לא קצת לא הגיוני. 3)אולי בהמשך לשאלה הקודמת וגם בלי קשר , כמה חשיבות יש להבאה של חוות דעת מפסיכיאטר אחד או משניים שלושה? תודה רבה

שלום רב, יש חשיבות מסויימת בהבאת חוות דעת, אבל לא תמיד יקבלו אותה. אכן הוועדות לעיתים קצרות, אך לעיתים הן רציניות וארוכות. בברכה, ד"ר אילן טל www.medical-opinion.co.il

מנהלי פורום פסיכיאטריה משפטית