דוקטור טל מודה לך על תשובתך הראשונה.

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה משפטית

15/09/2010 | 14:24 | מאת: מרי

מתאמת הטיפול במשרד הבריאות אכן ציינה שאני לא אמורה לעבור טיפול פרטני אצל העוסי"ת שהיא שתפקידה סידור עבודה לאם בית ולא לעוסי"ת הנמצאת תחתיה. כלומר ,לצערי,חשדותיי התבררו כנכונים.התקשרתי בחזרה לאותה עוסי"ת שמכריחה אותי לבוא לשיחות טיפוליות ואמרתי לה שלמיטב ידיעתי אני אמורה לבוא אליה רק למטרות או עניינים ביצועיים תפעוליים אותה עוסי"ת(שאחראית לסידור עבודה) אמרה לי:" מה פתאום את חייבת לבוא לטיפול,ואני גם אפסיק לך את התוכנית שיקום תוך חודשיים-יש לך הערכה רק לעוד חודשיים וזאת גם בגלל שאת לא רוצה שהאם בית תבוא אלייך" וזה נכון משום שהאם בית בגילוי לב היא יותר בגדר הטרדה מאשר עזרה. אני זקוקה שיהיו סבלניים איתי ויתנו לי את המרחב להיות מי שאני ,לא מסוגלת יותר לסבול שלא מתיחסים לצרכים ולמגבלות שלי.חטפתי מזה סכרת ואני מזריקה 3 פעמים ביום אינסולין פלוס כדורים: מאטפורמין.נכנסתי מזה לדיכאון ואני כבר שנים לוקחת כדורים נגד דיכאון אדרונקס וציפרלקס וכדורי שינה כרגע נומבון-וזא ועוד.כדורי שינה התחילו לתת לי אחרי 18 שנה שלא ישנתי בלילות מפחד של סיוטי ליילה שהיו לי במשך שנים קודם ללקיחת הכדורים.יתכן שהסיוטים בחלקם או ברובם הם קשורים לעובדה שספגתי התעללות קשה בכל הרמות והזנחה בבית הוריי הניצולי שואה . וגם בשל העובדה שקיבלתי טיפוליפ כושלים ביותר (לפחות לפי הרגשתי) שרק דרדרו את מצבי . מה עליי לעשות? משום שאני אכן לא רוצה את השיחות שהעוסי"ת מכריחה אותילבוא אליהןוגם מעדיפה שלא תהיהלי אם בית פעם בחודש(בהתחלה הם התעקשו שפעם בשבוע אבוא לשיחות/מונולוגים ופעם בשבוע תבוא האם בית .בסוף ותרו לי אחרי לחץ מאסיבי שלי,והורידו לי את זה לפעם בחודש אם בית ופעם בחודש "שיחות טיפוליות" או מילוי טפסים.אני זקוקה נואשות לטיפול שינייםווהעוסי"ת(המסדרת לוחות זמנים טוענת שיש ליחודשיים לקבל אותו ואז אני מחוץ לתוכנית) מה עליי לעשות,כדי שאקבל את שאר זכויותיי כגון להמשיק כרגע לעבוד בדוכנים ?טיפול שיניים ,עזרה בריהוט הדירה ,וגילוי הזכויות הנוספות יש לי שהן מחוץ לתוכנית אך במסגרת סל שיקום?

שלום רב, לדעתי תוכלי לפנות למשרד הבריאות, שאחראי על סל השיקום ולברר זאת. בברכה, ד"ר אילן טל www.medical-opinion.co.il

מנהלי פורום פסיכיאטריה משפטית