סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה משפטית

26/06/2010 | 11:57 | מאת: אדוה

שלום רב, יש לי אח חולה סכיזופרניה כבר כ3 שנים אין לי הרבה מידע על הטיפול שהוא קיבל אבך אני יודעת שהוא היה מטופל באישפוז יום במשך כ3 חודשים (לפני כ5 חודשים) בחודשיים האחרון הוא הפסיק לקחת את התרופות שלו והתנהגותו התחילה להיות אלימה כלפי המשפחה הוא הפסיק לאכול לא ישן בלילה ובמהלך היום סגור בחדר לא מדבר וכשהוא כן מדבר הוא תוקפני ומאשים לאחרונה הוא התחיל גם לצעוק עלי (התפתחות חדשה) עוד עתיד לעבור וועדה בשבוע הבא לצורך קביעת נכות ולאחר מכן ננסה לשכנע אותו ללכת לקורסים שמוצעים לחולים מסוג זה כשדיברנו איתו על זה הוא סרב בתוקף והוא הסכים לעבור את הוועדה רק בבשביל הכסף כדי לקנות כרטיס טיסה לדרום אמריקה (היעד משתנה כל הזמן..) השאלה שלי היא ?מה אפשר לעשות מבחינת התרופות קראתי שהתרופות זה האבן בסיס לריפוי והוא לא מסכים לקחת אותם כשניסינו ליצור קשר עם הפסיכיאטרית באישפוז יום מסתבר שהם העבירו את התיק שלו לטיפול של מחלקה אחרת אך כאשר אנחנו יוצרים איתם קשר אין להם מענה בשבילנו "מעדכנים את התיק הרפואי" שאלה נוספת האם אישפוז בכפיה יותר מומלץ? מבחינת סכנה לסביבה אין ספק שיש. מהי הפרוצדורה לצורך כך? אילו גורמים יכולים לתת לנו מענה, ואת מי צריך לנער כדי לקבל יחס? רוב תודות

שלום רב, במידה וקיים סיכון יש לשקול אשפוז בכפיה לצערי הרב. אין סיבה שתפלו בין הכסאות. פנו מיד לפסיכיאטר האחרון שטיפל בו. הוא עדיין אמור להיות תחת אחריותו. בברכה, ד"ר אילן טל www.medical-opinion.co.il

מנהלי פורום פסיכיאטריה משפטית