בדיקות דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

12/06/2013 | 17:48 | מאת: יעל

שלום לד"ר הנכבדים אימי בת 89 וסבלה בעבר מסרטן השד עברה בדיקות הקרנות ומזה 13 שנה נראה שעד עתה הכל היה בסדר המחלה התגלתה ב-2000 לאחרונה עשתה בדיקות ויצאו לה ערכים גבוהים כמו ורקש 84 בעבר היה 74 ו-66 קריאטנין 1.36 בעבר היה לה גבוה יותר 1.46 ומה שהכי מדאיג הוא בדיקת B2 MICROGLOBULIN מ-2012 במגמת עליה בתחילה 3350 אחר כך 3850 וכרגע 4047 בדיקות נוספות שעשתה CA 125 יצא 8/83 CA 15-3 יצא 15.18 CA 19-9 יצא 8/59 ן- CEA יצא 0.98 סמנים אלה בעבר נראה לי שהיו גם כן בתחום הנורמה (האם באמת הם בנורמה?) אבקש ממך תשובה על כך החשש הגדול שלי בגלל ה-B2 שהסרטן חזר אליה אולי במקום אחר הטאם אני צריכה לדאוג כי מה זה אני בלחץ. אשמח לתגובה מהירה גם במייל שלי תודה ויום טוב יעל

בואי נתחיל עם זה שאימך בת 89! שום ממצא בבדיקת דם או שתן לא יקצר את תוחלת חייה. לא עושים אבחנה על סמך בדיקות דם בלבד- קודם כל מצב האדם, אחר כך ממצאים בבדיקה פיזיקלית, אחר כך בדיקות הדמיה אם צריך (צילומים כמו ממוגרפיה או צילום בית חזה). עליכן לחזור לאונקולוג המטפל לדון במשמעות. אל תשכחי את השורה הראשונה שכתבתי לך. זה לא כמו אישה בת 40 עם אותם ממצאים.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה