תוצאות חריגות בספירת דם - מודאגת

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

10/06/2013 | 13:41 | מאת: אילת

שלום רב, אני בת 38, בריאה ורצה למרחקים ארוכים (10 ק"מ כשלוש פעמים בשבוע)מזה כחצי שנה. בספירת דם שגרתית התגלו התוצאות החריגות הבאות: RBC=4, HB=11.5, HCT=35.1, MCHC=32.9. כל שאר המדדים תקינים (לרבות ויטמין b12, חומצה פולית, TSH וכל הביוכמיה). בדיקות מלפני שנה תקינות לחלוטין (HB=12.5, RBC=4.43, HCT=37.6M, HCMC=33.3). מה משמעות התוצאות? אלו בירורים נוספים יש לעשות והאם יש קשר לפעילות הספורטיבית המאומצת? תודה מראש, אילת.

1. ראי בקשתי לעיל לסיפור מלא וכלל תשובות המעבדה. 2. פעילות ספורט מאומצת יכולה להביא לאנמיה 3. אם הגוף שלך הוא כלי העבודה שלך, עלייך להתייחס אליו ככזה= עבודה עם רופא ספורט+ תזונאי ספורט

11/06/2013 | 14:43 | מאת: אילת

תודה על תשובתך. להלן התוצאות המלאות של בדיקות הדם. קה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף TSH 0.86 mIU/L 0.55 0.86 4.78 הערות והסבר גרף VITAMIN B12 293 pmol/L הערות והסבר גרף FOLIC ACID >40 תודה, אילת.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה