חוסר בויטמין d

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

29/04/2013 | 12:18 | מאת: רחלה

אני בת 55. קיבלתי תשובות לבדיקות דם: ויטמין d 25-oh 18.0L הרופא רשם לי מרשם לויטמין די (בייבי) 10 טיפות ביום. האם אפשר לקחת במקום כל יום, רק פעמיים בחודש, כמות גדולה יותר? כמה? לידיעה: iron-fe היה 86 לדעתי היו עוד 2 דברים חורגים מהנורמה בתוצאות:פריטין 156 (מצויין שהנורמה היא 10-120). מה לעשות? כמו כן אני סובלת מכולסטרול גבוה. מקבלת תרופה. hdl-57 ldl 156.4 cholestrol 236 תודה רבה מראש.

וגם תכתבי מסודר. ראי בקשתי לעיל לסיפור מלא וכלל תשובות המעבדה: אני בת כך וכך, ברקע הרפואי שלי יש את הבעיות הללו....ואני מטופלת בתרופות אלו... עשיתי בדיקות מעבדה מאחר ו...וכאן תפרטי את כלל התשובות כולל התקינות. אפשר בהחלט לקחת ויטמין D פעם בשבוע, פשוט מנה פי 7 ממנה יומית. יש גם כדורים של 1000 יח' ויש טיפות של 400 יח'- יכול להקל. לגבי מנה חודשית נדמה לי שאפשר, אין לי ניסיון אישי עם לקיחה פעם בחודש. פני לרוקח קליני במרפאה שלך.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה