ערכים מאוד גבוהים ב ALT ו- AST

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

07/04/2013 | 17:33 | מאת: סילוונה

שלום רב, אני בת 45. טופלתי בתרופה נגד כולסטרול, וכחלק מבדיקות מעקב שיגרתיות התגלו ערכים לא תקינים באנזימי הכבד ותת פעילות בבלוטת התריס. היום, לאחר כשלושה חודשים של לקיחת אלטרוקסין (הפסקתי את כדורי הכולסטרול), ערכי ה AST (50) ו ה ALT (120) מאוד גבוהים ועולים כל חודש יותר. בדיקת הצהבת שלילית וערכי ה TSH נכנסו לנורמה בזכות הטיפול התרופתי. בבדיקת אולטרה סאונד שביצעו לי בכבד מצאו שהוא קצת שומני. יש לציין שאני מעשנת, מדי פעם שותה יין, כמעט ולא אוכלת אוכל מטוגן ועושה מעט התעמלות. מה עוד יכולים להיות כיווני ההדיקה/טיפול? ניקוי כבד בשיטה נתורפאוטית יכולה לעזור? תודה מראש

איני מאמין ב"ניקוי כבד". לא ידוע לי שהכבד מלוכלך. דעה אישית שלי שאינה מחייבת אותך כמובן. איני יודע מה גרם לעליה, ולפני הליכה לנטורופתיה הייתי מתייעץ עם רופא המשפחה ואולי מרפאת כבד. פעילות גופנית יומית, משקל תקין, אכילה נבונה- הם הבסיס לטיפול בבריאות, כבד שומני, שומני דם.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה