רמת קורטיזול גבוהה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

24/03/2013 | 13:28 | מאת: ממ

היי שלום, אני בחורה בת 23 בריאה בדר"כ עברתי מספר שינויים בחיי בתקופה זו וביצעתי מספר בדיקות דם עקב הרגשה כללית לא טובה. חשוב לציין אני סובלת גם ממחזור לא תקין והתכווציות מהאיזור האינטימי. ביצעתי בדיקת דם שהרוב יצא תקין מלבד תסמין שהראה וירוס וראלי ורמה גבוהה של קורטיזול- מתוך סקאלה בין 0.6 עד 5 זה העיד על 10. מה זה אומר??? קשור איכשהו לגלולות? לעובדה שאני לוקחת כדורי מינוצקלין? קשור ליחסי מין? אשמח לדעת פרטים נוספים, תודה מראש.

בדיקות מעבדה אינן יכולות לתת הסבר להרגשה כללית לא טובה עקב "שינויים בחיים". איני יודע כיצד בדיקת מעבדה מראה וירוס. איזו בדיקה? למה נבדק בכלל קורטיזול? מה בתלונותייך או בדיקתך הביא הרופא לבקש רמת קורטיזול? לדעתי גלולות, מינוציקלין, יחסי מין אינם משנים ערכי קורטיזול, אלא אם הבדיקה נלקחה לא לפי ההוראות מבחינת ערות ושינה. בקיצור- שאלה יותר מלאה עםפ ההסטוריה, התלונות, הממצאים בבדיקה גופנית וכלל תשובות המעבדה יכולו לסייע להבין מה קורה.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה