רמת זרחן נמוכה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

02/02/2013 | 17:21 | מאת: משה

בשתי בדיקות אחרונות של Phosphore (B)(PO4- התוצאה 2.1, לפני שנה היה 3 ללא קשר,אני לוקח תקופה ארוכה ויטמין D שמונה טיפות ביום איזה בדיקה רצוי לעשות כדי לברר הסיבה לרמת הנמוכה?

1. לא כתבת אף מילה עליך- רק על מעבדה ותרופות- ואין משמעות למידע שנתת בלי מידע רקע- גיל, מין, מצב בריאות, מחלות, תרופות, סיבת עשיית הבדיקות, תשובות נוספות שיש גם תקינות- ובמיוחד סידן, פוספטזה בסיסית, PTH, ויטמין D, תפקודי כליות, הפרשת סידן וזרחן בשתן... 2. למה אתה חושב שאין קשר בין נטילת ויטמין D ורמת זרחן?? יש קשר הדוק מאוד! לא כתבת מדוע כבר תקופה ארוכה אתה נוטל ויטמין D. מה היתה הרמה במקור, למה נבדק, מה היו המדדים האחרים כולל PTH. 3. כתבתי לך את בדיקות המעבדה הנוספות שיש מקום לעשות אם לא נעשו, יש מקום לדעת אם יש לך הגבלות תזונתיות שאולי מסבירות חוסרים. 4. הבדיקה העיקרית שיש לעשות היא מתי אתה יכול לפגוש את רופא המשפחה שלך ולדון על מצבך הבריאותי.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה