קרטנין ואוריה

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

02/02/2013 | 09:43 | מאת: בדיקות דם

אני בת 70 לוקחת כדורים אספרין, סוטיזיד, אמלו, דיזותיאזיד 25 מליגרם חצי כדור ביום וסימבסטאטין 10 מילגרים 1 כדור ביום בבדיקות האחרונות התגלה אצלי ערך של קרטנין ואוריה גבוהים: urea 67 creatinine 1.19 בהמשך לשאלתי האם צריך התיחסות מיוחדת לאוריה ולקרטנין מה זה אומר? האם זה כשל כליתי מודה לכם על צומת הלב תודה

כאשר האוריאה והקריאטנין מעל לטווח התקין, המיוחד אם יש מחלות רקע כמו יתר לחץ דם או סוכרת (כתבת מה הכדורים שלך, לא כתבת לשם מה את מקבלת אותם והנחת שאני אנחש)- זה אומר שצריך להיות עם אצבע על הדופק ולעקוב יותר צמוד אחר תפקודי הכיליה. אני מניח שבתור צעד ראשון הרופא שלך ירצה לעשות איסוף שתן של 24 שעות להפרשת חלבון+ פינוי קריאטנין (CREATENINE CLEARANCE) ולפי התשובות החלטה אם לשנות טיפול, להתייעץ עם נפרולוג או רק מעקב כל מספר חודשים. מה שחשוב זה לא רק הערך המספרי, אלא איך זה משתנה לאורך הזמן. הערך עצמו כרגע אינו מוגזם

02/02/2013 | 14:57 | מאת: בדיקות דם

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה