מדדים חריגים וטבעונות

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

16/01/2013 | 00:12 | מאת: טבעונית

שלום, לפני כחמישה שבועות עברתי מתזונה מערבית סטנדרטית לטבעונות. אני מקפידה לאכול המון ירקות עליים וירוקים, הן בצורת מיצים והן בסלטים, אגוזי מלך ואבוקדו ושמן זית בבישול, פירות, דגנים וקטניות מגוונים. בבדיקות הדם שלי מהשבוע ערכי הויטמין B12= 294, בעבר הם עמדו על קרוב ל-400. ה-HDL יצא 59 לעומת אזור ה-70 בעבר ושני ערכים נוספים יצאו מתחת לנורמה לעומת בדיקות עבר בהן הם עמדו בנורמה: אוריאה בדם יצא 16, Na-Sodium יצא 135. ברור לי שיש חסרים מסויימים בתזונה למרות שאני מקפידה עד כמה שניתן, אך איך בכלך זאת ניתן להעלות את ה-B12 באמצעות תזונה טבעונית ולא על ידי נטילת תוסף ומה פשר הערכים הנמוכים שציינתי וכיצד ניתן לשפרם? תודה רבה.

1. ויטמין B12 לא ירד בעקבות התזונה. אולי פשוט היה לך עודף קודם וירד לרמתו התקינה. 2. ראי בקשתי לעיל לכלל תשובות המעבדה. איני יודע לפענח פאזל 200 חתיכות על פי 5 לא רציפות אפילו שמישהו נותן לי

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה