מבקשת הסבר של בדיקות דם

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

23/12/2012 | 20:27 | מאת: ספיר

בת 27 רווקה. סובלת מנימולים בידיים וברגליים. הכל היה בסדר בבדיקת דם, חוץ מהנ"ל. סומן מחוץ לסוגריים באדום: vitimin b12=173 folic acid 4.1 על מה זה מראה בגוף? תודה רבה.

זה לא מראה בגוף כלום זה מראה שיש לך רמות יחסית נמוכות של שני הויטמינים רמה נמוכה של ויטמין B12 יכולה להיות קשורה לנימול ברגליים השאלה החשובה מבחינתי היא מה באורח חייך או ברקע הבריאותי שלך גורם לך להגיע לרמות נמוכות, כי את זה חשוב לתקן, במקביל לתיקון הרמות בדם

26/12/2012 | 20:15 | מאת: sapir

ד"ר שוב שלום. קיבלתי תוצאה של בדיקת הנשיפה שעשיתי ,Helico Pylori Breath test והתוצאה היא: גבולות הנורמה 0-5 ואצלי יצא 55* הרופא אמרה לי שזה חיידק, אבל זה יכול לחכות, זה לא הורג, היא אמרה קודם כל לטפל בחומצה הפולית הנמוך ולאחר מכן ב-b12 הנמוך,ורק לאחר מכן בהליקובטר,מפני שהאנטיביוטקה יגרום לירידה נוספת בויטמינים...השאלה שלי: לפי מה שקראתי, החיידק הוא זה שגורם לירידה בויטמנים, וכל זמן שלא מטפלים בזה זה לא יעזור לקחת ב-12 האם זה נכון??? והאם הדרך שהרופא הדריכה אותי היא נכונה??? או שהייתם ממליצים משהו אחר??? תודה על העזרה והסבלנות.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה