anticentromere ab

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

15/11/2012 | 20:36 | מאת: אלי

ד.נ. מה משמעות הבדיקה הנ"ל? ומה משמעות תוצאתה החריגה 4.1? אעיר שבדיקה זו נעשתה כחלק מבדיקות דם ראומטולוגיות בחיפוש אחר גורם אפשרי ליובש בפה. אני בן 70+. אודה על תשובתך. בברכה, אלי

מדובר בנוגדן נגד אחד ממרכיבי התא- הצנטרומר. אני מניח שמחפשים מחלה דלקתית אוטואימונית (מחלה בה מערכת החיסון פועלת נגד הגוף שלה עצמה)- תסמונת סיוגרן או סקלרודרמה או משהו מקבוצת מחלות זו. איני יודע מה משמעות הערך הגבוה כי לא ציינת מה ערכי הנורמה ואיני יודע עד כמה הסטיה מהנורמה משמעותית.

16/11/2012 | 16:49 | מאת: אלי

ד"ר אהוד שלום, ערכי הנורמה של הנ"ל הם 0.0-0.9. ייתכן שמחפשים מחלה דלקתית, אבל הסיבה שבגללה נשלחתי לבדיקה זו(עם כמה בדיקות נוספות,כנראה מסוג דומה) היא בסה"כ יובש בפה! אין לי בעיות מיוחדות המתאפיינות במחלה אוטואימונית כלשהי, ומצבי הכללי הוא טוב לגילי (בן 77). אני אדם רזה ופעיל, ורק מטופל ל-יל"ד בתרופה במינון נמוך (מאוזן) ובסטטין נמוך (ערכי כולסטרול תקינים), אודה על תשובתך המעודכנת. בברכה, אלי

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה