כולסטרול

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

03/10/2012 | 12:45 | מאת: נורית

אני בת 71 הכולסטרול הכללי תמיד היה לי פחות מ- 200. ה- HDL היה גבוה בסביבות 80 ה- LDL היה נמוך בסביבות 100 וזאת בעקבות סימבסטטין 20 מ"ג ביקשתי מהרופאה שתוריד לי את המינון ל- 10 מ"ג והיא יעצה לי לקחת את הכדור (20 מ"ג) כל יומיים. ועכשיו התוצאה היא: כולסטרול כללי - עלה ל- 234.8 HDL ירד ל- 67 LDL עלה ל- 146. האם אפשר להשאיר את המצב כך , או לחזור לקחת כדור יום יום (20 מ"ג) ? ועוד משהו: על מה מעיד NEUTROPHILS 42.5% או 0.43 שזה הרבה מעל הנורמה. וגם EOSINOPHILS 6.5% כשהנורמה היא עד 0.27

1. איני יודע לענות לך כי לא מטפלים ברמות כולסטרול אלא באדם שיש לו עוד מאפייני דמוגרפיה בריאות וחולי (הסטוריה משפחתית, עישון, יתר לחץ דם, סוכרת, השמנה, תרופות, מחלות נלוות)- וההערכה הכללית לסיכון להתקף לב היא הקובעת מה ערכי היעד לטיפול.2. אני חושב שאם כבר מטפלים, אז כדאי לטפל כך שהערכים יהיו בערכי היעד. 3. איני יודע לפענח חלקיקי ספירת. דם. איני יודע למה את אומרת שיש אאוזינופילים גבוהים אם הרמה היא 6.5%. אני יודע שהנורמה בד"כ עד 7%, איני יודע מהיכן לקחת את המספר 0.27. זה אולי המספר האבסולוטי שלהם והמספר הראשון הוא האחוזים מכלל התאים הלבנים.

06/10/2012 | 18:01 | מאת: נורית

בהמשך לשאלתי בדבר eosinophils זה באמת אחוזים אבל התווך הוא בין 0 ל- 3 ולי יש 6.5 ולגבי eosinophils (בשורה נוספת) התווך הוא בין 0.03 ל- 0.27 ולי יש 0.43 על מה זה מעיד ?

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה