RBC ו-HCT נמוכים

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

12/09/2012 | 22:57 | מאת: אופיר

שלום, אני בן 36 ובריא. לפני שנה הפכתי להיות צמחוני, ולפני חצי שנה עברתי לטבעונות, כשאני מנסה לאכול מספיק ברזל ו-B12. עכשיו עשיתי בדיקות דם, וה-HCT ו-RBC יצאו קצת מתחת לנורמה (41.1 ו-4.48). אני לא יודע אם זה אמור להדאיג אותי. הנה התוצאות המלאות: RBC - 4.48 (היה 4.66 לפני שנה, ו-4.75 אחרי חצי שנה של צמחונות) HB - 13.8 (היה 13.9 לפני שנה, ו-14.6 אחרי חצי שנה של צמחונות) HCT - 41.1 (היה 41.6 לפני שנה, ו-43.7 אחרי חצי שנה של צמחונות) MCH - 30.8 (היה 29.8 לפני שנה, ו-30.8 אחרי חצי שנה של צמחונות) MCHC - 33.6 (אותו דבר כמו הבדיקות הקודמות) RDW - 12.7 (היה 13.2 לפני שנה, ו-12.7 אחרי הצמחונות) MCV - 91.7 (היה 89.4 לפני שנה, ו-91.9 אחרי חצי שנה של צמחונות) עשיתי עכשיו לראשונה גם בדיקות ברזל: IRON - 80 TRANSFERRIN - 240 (לא בדקתי פריטין) וגם B12, שיצא 530 (לעומת 446 לפני שנה, ו-502 אחרי חצי שנה של צמחונות) אני מנחש שהכמויות הנמוכות יחסית של כדוריות דם אדומות לא אומרות הרבה, בעיקר לאור העובדה שהן אף פעם לא היו גבוהות במיוחד אצלי, וששאר התוצאות בסדר. אבל בכל זאת אני שואל, האם התוצאות שמתחת לנורמה אומרות שאני צריך לעשות משהו כבר מעכשיו, או שאני יכול לחכות בסבלנות חצי שנה, לעשות שוב בדיקות דם ואז לראות אם מגמת הירידה נמשכת? תודה!

1. השינויים מזעריים ולא במגמת ירידה אלא תנודות. 2. רמת פריטין היא המדד הכי אמין לגבי חוסר ברזל בגוף. 3. איני חושב שיש צורך לעשות בדיקות פעם בחצי שנה, אבל זה עניינך. אתה צריך לדאוג לקבל מספיק חומרי יסוד ופחות להתעסק בבדיקות דם.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה