בדיקות דם בהריון

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

10/09/2012 | 13:53 | מאת: נינה

אלה תוצאות בדיקות דם שעשיתי בהריון: Ferritin 9.4 - נמוך Iron 175.8 - גבוה WBC 7.32 - בטווח הנורמה RBC 3.34 נמוך HGB 10.6 -נמוך HCT 32.0 - נמוך MCV 95.8 - בטווח הנורמה MCH 31.7 - בטווח הנורמה MCHC 33.1 - בטווח הנורמה PLT 206 - בטווח הנורמה RDW-SD 47.6 - נמוך RDW-CV 13.7 - בטווח הנורמה PDW 12.5 - בנורמה MPV 10.8 - בנורמה Vitamin B12 205.0 - בטווח הנורמה כל שאר הערכים שלא פרטתי היו בטווח הנורמה אם תוכל לפענח את הבדיקה ומה אומרות כל החריגות, ובכלל אם ה-iron גבוה למה נראה שהברזל נמוך? (אני בת 24 בהריון שלישי) תודה רבה!!

רמת ברזל משקפת את רמת הברזל בדם בשניה מסויימת. רמת הפריטין היא מדד למאגרי הברזל בגוף, והיא אמינה יותר במענה לשאלה אם חסר בגוף ברזל או לא. מאחר וה-MCV גבוה מספיק בתוך תחום הנורמה, אני מניח שהאנמיה שלך (המוגלובין נמוך) היא ממצא נורמלי בהריון בו יש אגירת נוזלים ו "דילול דם" עם ירידת המוגלובין. אני מניח שבכל מקרה את לוקחת ברזל. הערכים קשורים אחד לשני כך שאין טעם לפענח כל אחד בנפרד. למשל המטוקריט הוא פי 3 מההמוגלובין, אז אם ההמוגלובין נמוך, גם ההמטוקריט ובד"כ גם ה-RBC.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה