תוצאות בדיקת דם-חוסר בחומצה פולית

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

05/09/2012 | 08:50 | מאת: ש.ר

בבדיקת דםהתקבלו מספר ערכים חריגים: MPV - 10.9 RDW - 10.4 MCV - 97 FOLIC ACID -4.0 Bilirubin Conjugated-0.3 Bilirubin Unconjugated-2.0 LDL-142 אני בן 27,בריא,אוכל בריא.עושה פעילות ספורטיבית 3-4 פעמים בשבוע למשך 40 דקות.לאבי וסבי תסמונת גילברט ולכן הערכים החריגים בבילוריבין. שאלותי הן- 1.האם עלי לקבל תרופות לקבלת הכולסטרול הרע בגילי? 2.איזה מינון עלי לקחת להשלמת הויטמינים החסרים? 3.מדוע ערך חומצה פולית נמוך למרות שאני אוכל בריא?

1. אין משמעות לחלקיקי בדיקות. ראה בקשתי לעיל לסיפור מלא. 2. לא מטפלים בכולסטרול, מטפלים באדם עם מגוון גורמי סיכון ולכן אין שתובה לשאלתך כפי שנשאלה. אני מניח שממש אין שום הצדקה לטיפול תרופתי. 3. איזה מינון???? מי אמר שבכלל אתה צריך ויטמינים? אילו ויטמינים בכלל חסרים ולמה אתה חושב כך? 4. לא יודע למה, אבל זו תופעה מוכרת בהחלט.

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה