ANTI THYROID PEROXID

דיון מתוך פורום  בדיקות דם ומעבדה

03/09/2012 | 22:49 | מאת: TOMI

אני סובל מתת פעולה של בלוטת התריס. אני בן 47 וסובל מחוסר פעילות מוחלטת של הבלוטה כמה שנים .לפני כמה חודשים החליפו את התרופה ל EUTHYROX 50 MIKROGRAMM אני לוקח 3 טבליות (150מ"ג) לאחרונה אני מרגיש תחושה כללית לא טובה עייפות וכאבים חזקים בכפות הרגליים. הבדיקות שבוצעו יצאו תקינות בגבולות ערכי הייחוס TSH 0.94 , T3FREE 5.1 T4 FREE 14.6 THYROGLOBULIN 0.8 אך בבדיקה ANTI THYROID PEROXID התוצאה הינה גבוהה מתחום הייחוס 0-35 תוצאה 185 . ובדיקת הCPK קצת גבוהה אין לי את הנתון המדוייק. מה משמעות בדיקת נוגדן זה? האם זה הגורם לתחושה הכללית שלי ולכאבים? האם מצב כתוצאה מהחלפת הכדור ? האם תוצאות אלו מעידות כי אני מאוזן מבחינה הורמונלית. אודה על תשובתכם.

אין לי מושג למה נבדקו נוגדנים- תשאל את הרופא שלך. איני חושב שהנוגדנים קשורים להחלפת הכדור, כי הם נגד הבלוטה שלך, לא נגד הכדורים. אני מניח שתת הפעילות היא על רקע דלקת שהיתה- למשל השימוטו, ונותרו מאז. מה היו ערכי הנוגדנים בבדיקות קודמות? היות ותפקוד הבלוטה בתחומי הנורמה, הייתי מחפש גורם אחר לתחושות שלך. אם יש קשר זמנים בין תחושת החולשה שלך והחלפת הכדורים, נסה לקחת במקום את הפורמולה החדשה של אלטרוקסין, או אם תצליח להשיג את האלטרוקסין הישן (לא יאומן כמה קופסאות אנשים אגרו בבתים, יש לי מטופלים עם מאגר שמספיק לשנה וחצי של טיפול!!!)

מנהל פורום בדיקות דם ומעבדה